Monitoren, Analyses, Prognoses (MAP)

Monitoren, Analyses, Prognoses

MAP geeft het stuur in handen van de GGZ

MAP is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van de RoadmapGGZ. MAP staat als product (en als woord) centraal in de RoadmapGGZ.

Het Monitoren, Analyseren en Prognosticeren van de productiegegevens van onze klantrelaties heeft een ongekende vlucht genomen. Sinds de invoering van het Zorgprestatiemodel (ZPM) zijn veel GGZ aanbieders op zoek naar overzicht en stuurinformatie.

MAP zorgt ervoor dat we dit vele werk aan een steeds groter groeiende groep klanten kunnen aanbieden met behoud van het persoonlijke contact en met de aandacht die iedere klantrelatie ten volle verdiend.

Jacqueline van Wijk Zorgverkoop specialist

Veilig en persoonlijk advies

Door in het proces en de architectuur goede keuzes te maken is MAP in staat om iedere peildatum opnieuw en maximaal veilig, onze klanten en accountmanagers te voorzien van het broodnodige overzicht. Onze specialisten duiden de uitkomsten en prognoses en presenteren hun adviezen persoonlijk aan de klant in hun eigen veilige klantomgeving.

Waarom MAP?

Het Zorgprestatiemodel (ZPM) is een bekostigingsmodel dat sinds de start van 2022 wordt toegepast in de GGZ. Het model verving de oude DBC-systematiek (Diagnose Behandeling Combinatie) waarvoor wij destijds ook zeer effectieve prognoses konden draaien voor onze klantrelaties.

In voorbereiding op de komst van het Zorgprestatiemodel hebben de experts van Ovezo de tekentafel veelvuldig opgezocht omdat in dit nieuwe bekostigingsmodel de principes van de oude prognoses lang niet altijd meer konden worden toegepast. Ondertussen leverde de implementatie van het ZPM een verhoogd risico op voor GGZ aanbieders want zij konden niet meer rekenen op de eigen controlesystemen die nog erg gericht was op de DBC systematiek. Onze ervaring is ook dat de verschillende clientsystemen, die onze klanten gebruiken, ook nog niet echt een antwoord hadden en hebben.

Door de bundeling van kennis en inzet van de zorgverkoopspecialisten van Ovezo, IT development, een wiskundige en de hulp van Ovezogroep is MAP een prachtig toepasbaar product geworden dat we met trots aan de RoadmapGGZ hebben toegevoegd.

Onze speerpunten:

  • MAP bewaakt

    Op verschillende momenten in het jaar bewaken wij de voortgang en brengen we de stand van zaken in beeld.

  • MAP is specialistisch

    Een goede prognose gaat écht veel verder dan omzet/12 x aantal maanden. MAP geeft gedetailleerde prognoses die o.a. rekening houden met zorgintensiteit, historische gegevens, instroom, productieafspraken, doorloop cliënten en meer. De uitkomsten worden aan je gepresenteerd door onze zorgverkoopspecialisten en zij geven adviezen waar je wat mee kunt.

  • MAP is veilig

    Wat we doen, doen we met een groot respect voor de bescherming van de gegevens van anderen. Onze keuzes zijn altijd gericht op veilige verwerkingen.

Een goede prognose gaat écht veel verder dan omzet/12 x aantal maanden. MAP geeft gedetailleerde prognoses die o.a. rekening houden met zorgintensiteit, historische gegevens, instroom, productieafspraken, doorloop cliënten en meer.

Sharona Visser Zorgverkoop adviseur

Inzicht en actie

De kracht van MAP

Het mes van een goede prognose snijdt aan twee kanten. Je weet vroeg wanneer je mogelijk een probleem gaat hebben en je kunt tijdig via Ovezo een sterk onderbouwd ophoogverzoek laten indienen. De verzekeraars komen tegelijkertijd in contact met een gecontracteerde zorgaanbieder die zich meldt nog voordat er ook echt problemen zijn, zodat deze daarop kan reageren en acteren.

Alle klanten kunnen rekenen op persoonlijk contact en vakkundig advies. De zorgverkoopadviseurs van Ovezo halen alles uit de kast om jouw organisatie inzicht en advies te geven. Je ontvangt het hele jaar informatie waar je mee kunt bijsturen of waardoor je juist kunt vaststellen dat de strategie ongewijzigd kan blijven.

Alle vergaarde kennis is inzetbaar bij het sluiten van goede zorgcontracten voor het volgende jaar.

Werken met MAP

Pluspunten

  • Verschillende peildatums per jaar
  • Gedetailleerde prognoses
  • Veilige verwerkingen
  • Relevante adviezen

ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN

Neem contact op

Wij staan klaar om je te helpen. Of je nu meer wilt weten over onze producten, een specifieke vraag hebt of gewoon wat advies nodig hebt, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat voor je klaar!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt van ons relevante nieuwsberichten m.b.t. zorgverkoop in de GGZ. Ook houden we je via deze nieuwsbrief op de hoogte van onze interactieve sessies, online meetings en workshops.